Fanclub

úterý 13. srpna 2013

RE: Advik

Na začátek bych ráda řekla, že toto je můj první report, který jsem se rozhodla napsat na tento druh akce. Nejsem žádný conový vetrán, svojí premiéru jsem měla v roce 2010, a rozhodně nejsem žádný znalec, jak organozivat akci podobného rozsahu, protože s tím nemám zkušenosti. Zkrátka a jednuduše nechci být za "chytrou Horákyni", ale spíše za člověka, který má oči a uši a vidí, co se kolem něj na tom conu děje. A proč jsem se vlastně rozhodla tento report napsat? Předtím mi stačilo si o conu stačilo pokecat s kamarády nebo se zapojit do diskuze na facebooku. Jenže letos je všechno jinak, jak se zdá. Přestože se všichni snažili seč mohli, tak je stejně všechno špatně. Inu, začněme.



Netuším zda byla u vstupu fronta či nikoli. Dorazila jsem později a zamířila rovnou do Maid Café, kde jsem měla pracovat jako jedna z maidek. A už nyní musím říct, že Maid Café a Čajovna byly 2 místa, kde jsem byla nejraději. Byla tam prostě největší pohoda. Takže jsem svůj čas dělila především mezi kavárnu a cosplaye. Na pár přednášek jsem sice zašla, ale celkově pro mě osobně nebyl program tolik zajímavý. Tím samozřejmě neříkám, že byl špatný. Abych vypíchla pár přednášek tak "Vocaloid" od Lin, kde se bořily mýty, "Lesbické videohry" od Tobinky, kde panovala rodinná atmosféra, "Filmy vs. hry" od  Paichi, kde jsem se velmi pobavila a "Nejlepší videoherní trailery a reklamy světa" od Fioly. Ano, nejvíce mě zaujala herní sekce. Podle mě byla nejlépe zorganizovaná a já se oslím můstkem dostvám k tématu organizace celé akce.


Asi to nejlépe vystihne fráze "nešlapalo to tak, jak by mělo". Idian měl skvělé zázemí a organizaci, stejně jako League of Legends sál ve vrchní telocvičně. Nejspíše to bylo zapříčiněno tím, že jsi to celé vedli a organizovali sami a s minimálním zásahem od zbylého organizačního týmu Adviku. (to je v podstatě moje doměnka, nevím na 100%, že tomu tak bylo, ale myslím, že se mnou budete souhlasit jen, co se dostanu dále). Modří, červení a oranžoví. Všichni víme, co ty barvy znamenají a kdo by je měl nosit. Je smutné, že hodně lidí ta trička má opravdu omylem. Modrá trička si lidé brali, aby mohli na akci zadarmo a stejně se tam půlka modrejch flákala (omlouvám se, pokud jsem se někoho dotkla, samozřejmě mohu vyjmenovat mnoho modrých, kteří makali jak černí). Červené trička si brali lidé, kterým se nechtělo nic dělat a zároveň chtěli, aby je nikdo neotravoval (opět to neberte zase tak globálně) aneb vím o pár modrých, kterým si prostě o to tričko stačilo jen říct a dostali ho. Oranžové orgy jsem potkala až, když se objevil nějaký průšvih (vyjímkou je Tomoki, který byl velmi milý a snad všude).

Co považuji za nešťastné, je hermetické uzavření budovy v 10 hodin večer. Pochopím dodržování nočního klidu a naprosti s tím souhlasím. Ale nemožnost dojít si od 22-9 na cigaretu? Buďme lidé a chovejme se k sobě trochu ohleduplně a pokud někdo netrajdá ven každých 5 minut, či se nesrocuje před vchodem, tak ho přece můžete pustit ne? Tady byl velký problém a pravidal se měnila každou chvíli. Nejdříve se mohlo, poté se mohli jen staffáci, pak nemohl nikdo a tak pořád dokola. A tady bych chtěla poznamenat, že někteří staffáci měli až nezdravé sebevědomí, jen protože jsou staffáci aneb "mám stříbrnou pásku, triko, tak dělej co ti řeknu". Obzvláště, když bezdůvodně posílali lidi spát, přestože žádný hluk nedělali. 

Dostávám se k Czechcloudovi (člověku, o kterém se říká, že byl z původního Advíku vyhozen za neschopnost). Myslím, že stačí zmínit krátce jen pár nejdůležitejší věci. O proběhu conu a organizaci toho věděli všichni více než on. O průšvihách se buď dozvídal se spožděním nebo o nich nevěděl vůbec. Na tombole jsem naštěstí nebyla. Což mi připomíná report jedné slečny, na který dám odkaz na konci článku.

Jako člen Maid kavárny vím naprosto přesně, co to obnášelo. Snažili jsme se seč jsme mohli, aby byli všichni spokojení, aby nápoje i občerstvení bylo čerstvé. Vše jsme si platili ze svého (dokonce jsme měli i nájem), od Adviku dostala volné vstupy ani ne polovina z nás. Občas jsme měli plno, že nebylo kam si sednout. Přesto se najdou zlé jazyky, které přestože vidí, jak tam všichni kmitají, aby stíhali udělat a splnit objednávku, tak jim to není po chuti. Žádná Maid kavárna na Adviku být vůbec nemusí. Byla to naše dobrovolná akce, ze které máme minimální výdelěk (když odečteme náklady a nájem). 

Tímto bych možná celý tento report uzavřela. Akci bych hodnotila spíše kladně (s pár drobnými připmínkami), protože jsem si ji jako vždy užila a poznala hodně nových lidí. Protože takový luxus, který máte na conech u nás, nenajdete nikde na světě. A věřte mi, že zrovna v tomhle bodě vím, o čem mluvím.

(Odkaz na zmiňovaný report: http://shoutengai.blogspot.cz/2013/08/advik-2013.html)

1 komentář:

  1. Tess, maid kavárnu vidím jako jedno z nesporných plus Advíku... byli jste ochotní, milí a levní a celkově v maidu byla příjemná atmosféra :) just saying ;)

    OdpovědětVymazat